Byta värmesystem – en investering för framtiden

Att byta värmesystem kan vara en bra investering för både miljön och din plånbok. Nya värmesystem är ofta mer effektiva och energisnåla än äldre system, vilket kan leda till lägre uppvärmningskostnader. Dessutom kan ett nytt värmesystem bidra till att minska ditt koldioxidavtryck.

Det finns många olika typer av värmesystem att välja mellan, så det är viktigt att göra en del research innan du fattar ditt beslut. Vissa av de vanligaste alternativen är:

 • Värmepump är ett populärt alternativ som kan värma upp ditt hus på ett energisnålt sätt. Värmepumpar finns i olika varianter, bland annat luft-till-vatten-värmepumpar, luft-till-luft-värmepumpar och bergvärmepumpar.
 • Fjärrvärme är ett annat alternativ som är både effektivt och miljövänligt. Fjärrvärme levereras via ett centralt system som använder förnybara energikällor, såsom biobränsle eller vattenkraft.
 • Förbränningsanläggningar, såsom oljepannor eller pelletskaminer, är ett traditionellt alternativ. Dessa anläggningar kan vara effektiva, men de kan också vara dyra i drift och bidra till utsläpp av växthusgaser.

Att byta värmesystem: Vad ska du tänka på?

När du ska välja ett nytt värmesystem är det viktigt att ta hänsyn till en rad olika faktorer, bland annat:

 • Ditt hushålls behov. Hur stor är din bostad? Hur mycket energi använder du i dag?
 • Ditt budget. Hur mycket är du beredd att spendera på ett nytt värmesystem?
 • Din klimatzon. I vilken klimatzon bor du?
 • Dina miljömål. Vill du minska ditt koldioxidavtryck?

Om du funderar på att byta värmesystem är det en bra idé att ta in offerter från flera olika installatörer. Detta hjälper dig att jämföra priser och kvalitet.

Här är några tips för att byta värmesystem:

 • Ta in offerter från flera olika installatörer. Detta hjälper dig att jämföra priser och kvalitet.
 • Be om referenser från tidigare kunder. Detta ger dig en bra uppfattning om installatörens arbete.
 • Kontrollera att installatören är certifierad. Detta garanterar att installatören har den kompetens som krävs för att utföra arbetet.
 • Läs igenom kontraktet noga innan du signerar. Detta hjälper dig att förstå dina skyldigheter och rättigheter.

Att byta värmesystem kan vara en stor investering, men det kan också vara en bra investering för både miljön och din plånbok. Genom att göra en genomtänkt investering kan du sänka dina uppvärmningskostnader och bidra till ett mer hållbart samhälle.

Hur väljer du rätt installatör?

Hur väljer du rätt installatör?
När du har valt vilken typ av värmesystem du vill ha är det dags att välja en installatör. Det är viktigt att välja en installatör som är certifierad och som har erfarenhet av den typ av värmesystem du vill ha.

Hur mycket kostar det att byta värmesystem?
Kostnaden för att byta värmesystem varierar beroende på vilken typ av värmesystem du väljer och vilken installatör du anlitar. I allmänhet kan du räkna med att det kostar mellan 50 000 och 200 000 kronor att byta värmesystem.

Att byta värmesystem kan vara en stor investering, men det kan också vara en bra investering för både miljön och ekonomin. Genom att göra rätt val av värmekälla och installatör kan du få ett optimalt resultat som kommer att spara dig pengar på sikt.

Hur går det till när du behöver hjälp med ett nytt värmesystem?
Det är enkelt, du tar kontakt med Nilsson & Co .
Vi erbjuder vårt koncept ”Installerat-och-klart”. Sedan kan du tänka på annat som är viktigare i livet.
Så här funkar det mer i detalj!

 • Boka ett hembesök

  Det första vi gör är ett hembesök där vi kollar upp hur just dina förutsättningar ser ut.

 • Offert med fast pris

  På offerten ser du priset inklusive material- och arbetskostnad, eventuellt rotavdrag samt bortforslingsavgift*.

 • Grundarbete och installation

  Vi börjar med att ta bort det gamla värmesystemet. Sedan sätts det nya värmesystemet på plats och justeras in för att ge ditt hem den bästa uppvärmningen. Bortforsling görs om du bokat detta.

 • Introduktion av värmepumpen

  Tillsammans går vi igenom hur din nya värmepump fungerar och hur du själv kan justera dess funktioner.

 • Städning och genomgång

  Efter arbetet är slutfört tar vi bort överblivet material och kastar detta. Därefter grovstädar vi. Slutligen går vi igenom hela jobbet tillsammans med dig för att säkerställa att du är nöjd.

 • Betalning

  . Tillsammans med fakturan får du all dokumentation och alla garantihandlingar. Kom ihåg att vår 6-åriga Trygghetsförsäkring ingår** utöver värmepumpsleverantörens egna produktförsäkring.

Vi ger dig ett kostnadsförslag på ett nytt värmesystem

Olika hem kräver olika typer av värmesystem. Vi kan hitta den lösningen som är smartast och mest energieffektiv för just ditt hem. Börja med att boka ett hembesök där vi kommer hem till dig och undersöker dina förutsättningar och ger dig ett kostnadsförslag.
Call Now Button